Maandag 18 februari 2019
Loading

Akerveld Engineering ontwerpt en tekent stalen constructies zoals panden, trappen, sluizen en bruggen met bewegingswerk

 • header5.jpg
 • header8.jpg

Extra Service

 • akerveld-duurzaamheid-01.jpg Akerveld Duurzaamheid

  Ervaren engineerings-bureau actief in de infra, offshore, industrie en utiliteitsbouw

 • filefox.png Akerveld Filefox

  Professioneel online systeem om veilig en controleerbaar grote bestanden uit te wisselen via internet. E-mail ons voor de inlogcode.

 • 3d-animatie-01.png Bruggen en sluizen

  Filmpjes over bewegende onderdelen van bruggen sluizen en speciale constructies.

Over Akerveld Engineering

Akerveld is een ervaren engineerings-bureau actief in marktsegmenten als infra, offshore, industrie en utiliteitsbouw. Wij zijn gespecialiseerd in het ontwerpen, berekenen en tekenen van complexe projecten zoals bruggen met bewegingswerken, topsides, staalconstructies en industriële machines.

Ons team bestaat uit goed opgeleide specialisten op hun vakgebied. Met oog voor detail worden projecten doordacht uitgewerkt, waardoor fabricage en montage probleemloos verlopen.

Hoge kwaliteit wordt gewaarborgd door het toepassen van procedures ISO 9001.
 

Duurzaamheid

De projecten die deel uitmaken van onze  portfolio zijn zeer uiteenlopend. Het kan een simpel hekwerk zijn maar ook een complete brug met alle toebehoren.  De vragen die we bij het ontwikkelen van bijvoorbeeld GWW-kunstwerken altijd aan de orde stellen gaan natuurlijk over de eisen die de opdrachtgever stelt aan het object. Deze eisen bepalen in hoge mate hoe we het betreffende object gaan inpassen in zijn omgeving; met welke veiligheidsaspecten  en –normeringen we rekening moeten houden;

Zo zijn er vele vragen te beantwoorden. Voor elke opdracht wordt daardoor altijd een maatwerkoplossing gevonden.

Bij Veldheer Engineering  wordt voor elk te ontwikkelen object tevens altijd de vraag gesteld hoe we ook de duurzaamheids- en circulaire aspecten optimaal kunnen invullen. Er kunnen daarbij verschillende grootheden een cruciale rol gaan spelen. De nadruk kan liggen op het energieverbruik maar ook op het gebruik van materialen. Ook kan de levensduur een belangrijke eis zijn waardoor gekozen gaat worden voor specifieke bouwmaterialen. Dit alles passen we toe zonder de veiligheidseisen geweld aan te doen

We hanteren daarbij de Life Cycle Cost-benadering (LCC)-en het RAMS-proces als integraal deel van diverse fasen van ontwerp tot en met de exploitatie.

Betrouwbaarheid, beschikbaarheid, onderhoud en veiligheid zijn de sleutels in onze benaderwijze. Daardoor is elke opdracht maatwerk om tot de meest duurzame oplossing te komen.

Een belangrijke leidraad in dit verband is de Aanpak Duurzaam GWW. Net als wij, gebruiken een groot aantal belangrijke spelers in de markt voor GWW deze leidraad.

Als onderneming is het natuurlijk ook van belang dat wij zelf duurzaam handelen. Hiervoor monitoren we onze eigen CO2-footprint en daar waar mogelijke proberen we die continue te verkleinen. Hiertoe onderzoeken we ons eigen bedrijf met behulp van de CO2-prestatieladder en zijn we:

 • actief in het reduceren van ons eigen energie- en materiaalverbruik;
 • reizen we zoveel mogelijk gezamenlijk naar projecten;
 • stimuleren wij het gebruik van de fiets en het OV;
 • reizen we niet, als we via skype of andere moderne telecommunicatietechnieken kunnen communiceren
 • scheiden we onze afvalstromen;
 • verlagen we actief onze CO2-uitstoot;

Deze manier van kijken naar ons leefmilieu en alle uitdagingen die daarbij horen, passen we ook toe in de projecten waarvoor wij de engineering doen en de projectbegeleiding. We nemen dus graag onze verantwoordelijkheid en dragen duurzaamheid en circulariteit uit in onze dagelijkse praktijk.