Zondag 20 januari 2019
Loading

Akerveld Engineering engineert, berekent en detailleert staalconstructies als; bruggen met bewegingswerk, topsides en industriƫle machines

  • engineering_bijlmerstation_2-2.jpg
  • header7.jpg
  • header8.jpg

Extra Service

  • filefox.png Akerveld Filefox

    Professioneel online systeem om veilig en controleerbaar grote bestanden uit te wisselen via internet. E-mail ons voor de inlogcode.

  • 3d-animatie-01.png Bruggen en sluizen

    Filmpjes over bewegende onderdelen van bruggen sluizen en speciale constructies.

Bongerdbrug

Bongerdbrug wordt ingehesen! Montage verloopt voorspoedig.

Beweegbare fiets- en voetgangersbrug, de Bongerdbrug maakt deel uit van het stedelijk hoofdnet Fiets te Amsterdam-Noord en is gesitueerd tussen de Kadoelenbrug en Theo Fransmanbrug, die ook Zijkanaal I overspannen. Beide bruggen zijn eerder ook door Akerveld geëngineerd. 

De Bongerdbrug is een beweegbare brug bestaande uit een klapbrug aangedreven door twee hydraulische cilinders. De brug is 62 x 6,6 m en geschikt voor fiets- en voetgangersverkeer.  De hydraulische aggregaat is voorzien in een betonnen kelder, gesitueerd in het landhoofd.

Het beeldontwerp is gemaakt door FKG architecten. Akerveld Engineering heeft het constructieve ontwerp gemaakt voor de stalen boven-, onderbouw en aandrijving. De civiele engineering is uitgevoerd door Pietersbouwtechniek.