Woensdag 10 augustus 2022
Loading

Akerveld Engineering waarborgt kwaliteit

Infrastructurele projecten
Stolperophaalburg

Akerveld Engineering ontwerpt en tekent stalen constructies zoals panden, trappen, sluizen en bruggen met bewegingswerk

 • header5.jpg
 • header8.jpg

Extra Service

 • akerveld-duurzaamheid-01.jpg Akerveld Duurzaamheid

  Ervaren engineerings-bureau actief in de infra, industrie en utiliteitsbouw

 • filefox.png Akerveld Filefox

  Professioneel online systeem om veilig en controleerbaar grote bestanden uit te wisselen via internet. E-mail ons voor de inlogcode.

 • 3d-animatie-01.png Bruggen en sluizen

  Filmpjes over bewegende onderdelen van bruggen sluizen en speciale constructies.

Over Akerveld Engineering

Akerveld is een ervaren engineeringsbureau actief in marktsegmenten als infra, industrie en utiliteitsbouw. Wij zijn gespecialiseerd in het ontwerpen, berekenen en tekenen van complexe projecten zoals bruggen met bewegingswerken, staalconstructies en industriële machines.

Ons team bestaat uit goed opgeleide specialisten. Met oog voor detail worden projecten doordacht uitgewerkt, waardoor fabricage en montage probleemloos verlopen.

ISO-9001 waarborging van kwaliteit
Veiligheid en kwaliteit worden door ons gewaarborgd. Akerveld Engineering is gecertificeerd volgens de nieuwste versies van de ISO-9001. Volgens dit kwaliteits-managementsysteem worden al onze diensten uitgevoerd.

Duurzaamheid
De wereld verandert snel en de klimaatontwikkelingen baren ons zorgen. Akerveld Engineering wil daarom werken en bijdragen aan een duurzame leefomgeving. Vanuit deze maatschappelijke betrokkenheid zetten wij onze kennis en kunde in om aan complexe infravraagstukken invulling te geven met oog voor medemens en milieu.

Zelf actief duurzaam werken. Dat is waar wij naar op weg zijn. We verlagen onze eigen CO2-footprint daarom zoveel mogelijk. Met behulp van de CO2 prestatieladder zijn we continue op zoek naar verbetering en dus verduurzaming.

Voorbeelden zijn: onze eigen reductie van energie- en materiaalverbruik; gezamenlijk reizen naar projecten; we maken zodra het maar mogelijk is gebruik van moderne telecommunicatietechnieken als Skype;  we scheiden onze afvalstromen.

Kortom, we zijn actief bezig met het verlagen van onze CO2-uitstoot.

Projecten
Bij ieder project wordt, in samenspraak met de klant, gekeken naar de best passende duurzame oplossing. De Aanpak Duurzaam GWW is onze leidraad voor de engineering van kunstwerken. We wegen steeds af waar de nadruk op dient te liggen: levensduur, energieverbruik of bijv. hergebruik materialen. Het onderwerp veiligheid spreekt voor zich, dit onderwerp wordt in onze werkwijze vanzelfsprekend altijd gewaarborgd. De Life Cycle Cost-benadering (LCC)-en het RAMS-proces zijn eveneens integrale onderdelen van de fasen van ontwerp tot en met exploitatie. Betrouwbaarheid, beschikbaarheid, onderhoud en veiligheid zijn voor ons de sleutels in onze benaderwijze. Door de werkwijze en richtlijnen die wij hanteren  is elke opdracht maatwerk.