Woensdag 10 augustus 2022
Loading

Akerveld Engineering waarborgt kwaliteit

Infrastructurele projecten
Stolperophaalburg

Akerveld Engineering engineert, berekent en detailleert staalconstructies als; bruggen met bewegingswerk en industriƫle machines

 • engineering_bijlmerstation_2-2.jpg
 • header7.jpg
 • header8.jpg

Extra Service

 • akerveld-duurzaamheid-01.jpg Akerveld Duurzaamheid

  Ervaren engineerings-bureau actief in de infra, industrie en utiliteitsbouw

 • filefox.png Akerveld Filefox

  Professioneel online systeem om veilig en controleerbaar grote bestanden uit te wisselen via internet. E-mail ons voor de inlogcode.

 • 3d-animatie-01.png Bruggen en sluizen

  Filmpjes over bewegende onderdelen van bruggen sluizen en speciale constructies.

Bongerdbrug

Bongerdbrug gereed!

Beweegbare fiets- en voetgangersbrug, de Bongerdbrug maakt deel uit van het stedelijk hoofdnet Fiets te Amsterdam-Noord en is gesitueerd tussen de Kadoelenbrug en Theo Fransmanbrug, die ook Zijkanaal I overspannen. Beide bruggen zijn eerder ook door Akerveld geëngineerd. 

De Bongerdbrug is een beweegbare brug bestaande uit een klapbrug aangedreven door twee hydraulische cilinders. De brug is 62 x 6,6 m en geschikt voor fiets- en voetgangersverkeer.  De hydraulische aggregaat is voorzien in een betonnen kelder, gesitueerd in het landhoofd.

Het beeldontwerp is gemaakt door FKG architecten. Akerveld Engineering heeft het constructieve ontwerp gemaakt voor de stalen boven-, onderbouw en aandrijving. De civiele engineering is uitgevoerd door Pietersbouwtechniek.